fbpx

Condensatie in huis? Noten bestrijdt het vochtprobleem.

Last van condensatievorming in uw woning? Noten verhelpt dit probleem.

Last van condensatievorming in uw woning? Noten verhelpt dit probleem. Naast de bouwtechnische aspecten, is er ook een fysische factor die bijdraagt tot vochtvorming in de woning: namelijk de bewoners zelf en hun gewoontes. Koken, wassen, douchen en baden, maar ook gewoon in een ruimte verblijven, doet de vochtigheidsgraad in huis de hoogte in jagen. Wanneer die hoge luchtvochtigheid zich op koude oppervlakken gaat afzetten, krijg je condensatievorming.

Het stookgedrag van de bewoners en de ventilatie spelen een doorslaggevende rol in de vochthuishouding. Maar ook slecht geïsoleerde woningen, koudebruggen en andere bouwkundige aspecten kunnen de oorzaak zijn van condensatievorming, en dus een vochtig huis.

In een vochtige woning kunnen er als gevolg daarvan vochtplekken en schimmels ontstaan. Deze zie je vooral opduiken als de luchtvochtigheid tussen de 70 en 90% bedraagt en op plaatsen waar de kans op condensatievorming het hoogst is: in de hoeken tussen muren, vloer en plafond, maar ook achter kasten die tegen een buitenmuur geplaatst werden.

In veel gevallen is het bijkomend isoleren van de woning al een stap in de goede richting om deze grote verschillen tussen binnen- en buitentemperatuur weg te werken, waardoor condensatievorming vermeden wordt. Maar ook het goed ventileren van de woning en het stookgedrag aanpassen door bv. continu tegen een constante temperatuur te verwarmen, kunnen vochtproblemen voorkomen.

Hoe kunnen we u van dienst zijn?

Wij staan voor u klaar.