fbpx

Vakkundige vochtbestrijding in Limburg

Vakkundige vochtbestrijding in Limburg

Vochtproblemen zijn één van de slechtste scenario’s die pandeigenaren kunnen treffen. Het kan grote schade aan het pand veroorzaken en ten koste gaan van het leefcomfort. Vochtproblemen komen het meest voor in oudere bouwwerken zoals veel te vinden zijn in de grote steden. Firma Noten zorgt voor een vakkundige vochtbestrijding in Limburg. Uw comfort is bij ons in ervaren handen.

Een vochtprobleem kan meerdere oorzaken hebben. Het kunnen oorzaken zijn die van buitenaf komen maar ook van binnenuit veroorzaakt worden. Het is soms zelfs erg lastig om de oorzaak te achterhalen. In dat geval heeft u echt een vakspecialist nodig.

Vochtproblemen kunnen we grofweg in drie categorieën onderscheiden:

Heb je een vraag? We helpen je vraag, bel met één van onze experts.

011 44 07 90

Vochtproblemen door condensatie

Vochtproblemen door condensatie

Condensatie vorming kan een oorzaak zijn van een vochtig huis. Het ontstaan van condens vindt plaats wanneer een hoge luchtvochtigheid zich op een koud oppervlak gaat afzetten. Condensatie vorming vindt dus vaak plaats bij het koken, wassen en douchen. Zelfs een normaal verblijf in een ruimte doet de luchtvochtigheid al stijgen. Het is dan ook van belang om het huis goed te ventileren en te letten op het stookgedrag om vochtproblemen door condensatie te voorkomen.

Een andere oorzaak van condensatie vorming kan de bouwkundige staat van de woning zijn. Denk hierbij aan slechte isolatie en koudebruggen. De basis van het probleem is immers het hoge verschil tussen de tussen binnen- en buitentemperatuur. Het vochtprobleem is zichtbaar door vochtplekken en schimmels op de meest kwetsbare plaatsen. Door de woning goed te laten isoleren, kunt u (een deel van) het probleem oplossen. Firma Noten uit Limburg heeft ruim ervaren vakmensen klaar staan voor isolatieprojecten zoals het aanbrengen van spouwmuurisolatie.

Vochtproblemen door doorslaand vocht

Vochtproblemen door doorslaand vocht

Vooral oudere muren kunnen vocht doorlaten als ze worden blootgesteld aan wind en regen. Stenen die verweren en loszittende voegen door gebrek aan onderhoud kunnen hiervan de oorzaak zijn. Vochtproblemen door doorslaand vocht is het kwalijke gevolg. Doorslaand vocht komt vooral voor in grote oude steden.

Een juiste oorzaak analyse van het vochtprobleem en een doelgerichte aanpak hiervan zal leiden tot duurzame oplossing. Firma Noten kan hierin veel voor u betekenen. Wij hebben jarenlange ervaring en veel know how op dit gebied. Wij komen met vakkundige oplossingen die volledig op uw situatie zijn afgestemd.

Vochtproblemen door opstijgend vocht

Vochtproblemen door opstijgend vocht

Een ander probleem van oudere panden (zonder of met een verouderde waterkering) in een grote stad is opstijgend vocht. Poreus metselwerk dat in contact komt met de grond kan water opzuigen en optrekken. De aanwezige zouten en mineralen in het grondwater doen het bouwwerk geen goed. Een vochtprobleem door opstijgend vocht is het gevolg.

Ook hiervoor is een grondige analyse van groot belang. Op basis hiervan zal een plan op maat moeten worden opgesteld en de muur zal op de juiste wijze moeten worden behandeld. Firma Noten heeft hiervoor gespecialiseerde mensen voor u beschikbaar. Wij staan voor u klaar met een oplossing voor de langere termijn.

Vakkundige vochtbestrijding in Limburg

Vakkundige vochtbestrijding in Limburg

Zoals u hierboven kunt lezen is vocht een probleem dat u niet mag onderschatten. Als u hier niets aan doet kan vocht veel schade aanrichten. Firma Noten heeft al tientallen jaren ervaring op dit gebied en kan u bijstaan in vakkundige vochtbestrijding in Limburg. Voor alle bovengrondse toepassingen hebben wij een oplossing op maat. Wij staan voor kwaliteit en service.

Contacteer ons gerust als u te kampen heeft met een vochtprobleem in Limburg. Dit kan via het formulier op de website. Daarnaast zijn wij telefonisch bereikbaar om uw vragen te beantwoorden en voor vrijblijvend advies.

Ook last van een vervelend vochtprobleem?

Wij adviseren u graag bij een GRATIS inspectie.