fbpx

Uw spouwmuur in één dag geïsoleerd

Waarom isoleren?

Algemeen wordt aangenomen dat we rekening moeten houden met een hoge energiekost, net als tijdens de vorige jaren, ook voor de komende jaren.

Welke maatregelen kan je best nemen om de grootste verliezen in energiegebruik weg te nemen? In de eerste plaats kan je bekijken hoe goed je woning geïsoleerd is. De grootste oppervlakte van de bouwschil wordt doorgaans ingenomen door de muren en het dak.

Door te isoleren, kan je het warmteverlies doorheen deze oppervlakken drie keer kleiner maken! Isoleren van de spouwmuur kan een besparing op de verwarmingskost opleveren van gemakkelijk 20 à 35 % (naargelang het type woning en het verwarmingsgedrag van de bewoners).

De na-isolatie heb je al in enkele jaren terugverdiend. Er zijn ook diverse premies die het nog interessanter maken om nu te isoleren...

In een goed geïsoleerde woning nemen bovendien de wanden de binnentemperatuur aan, en zal het bij lagere temperaturen gezellig warm zijn. Comfort en minder stookkosten dus... en bovendien ook in de zomer aangenaam koel.

Bereken hoeveel u kunt besparen met spouwmuurisolatie en ontvang uw digitale offerte binnen 1 minuut.

 

Isoleren in de praktijk.

Noten biedt met de Neopixels spouwmuurisolatie een antwoord voor bestaande woningen.

Met speciaal ontwikkelde machines, die specifiek voor deze toepassing ontwikkeld werden, wordt door ervaren uitvoerders de Neopixels isolatie in de spouwmuur ingespoten. De Neopixels worden ingebracht in de spouwmuur zonder enige drukopbouw en vormt een massa met een uitstekende thermische isolatie. Tijdens de uitvoering wordt steeds gewaakt over een juiste reactiviteit van het isolatiemateriaal en de vulling van de spouwmuur. Kwaliteit wordt zo bewaakt en is verzekerd.

Spouwmuur controle

1. Controle van uw spouwmuur

We voeren een visuele controle uit om te bepalen of uw spouwmuur geschikt is voor isolatie.

Spouwmuur boring

2. Boren van gaten in de muur

Op kruispunten van de voegen en volgens een optimaal patroon worden gaten in de buitenmuur geboord.

Spouwmuur isoleren

3. Spouwmuur isoleren

Neopixels, in combinatie met Neofixx, wordt via de boorgaten in de spouw gespoten.

Voegen herstellen na het isoleren van de spouwmuur

4. Voegen herstellen

De gaten in de voegen worden met specie gedicht, zodat het aanzicht van de gevel hersteld wordt.

Wij isoleerden reeds 10.000 woningen in de afgelopen 40 jaar.

Wij isoleerden reeds 10.000 woningen in de afgelopen 40 jaar.

Eerst worden er kleine boorgaten in de voeg geboord, ongeveer 1 per m². Er worden per m² Neopixels ingespoten. Na ongeveer één minuut bereiken de Neopixels de aanpalende boorgaten. Het inbrengen van de Neopixels zal dan gestopt worden en de volgende m² kan worden ingespoten. Zo wordt laag na laag opgespoten tot boven. Volledige vulling in alle muurdelen is volgens deze werkwijze gegarandeerd. De voegen worden dan netjes gevoegd in de kleur van uw voeg. U ziet er dan bijna niets meer van.

Na isoleren zal een spouwmuur van 5 cm ongeveer drie keer minder warmte verliezen dan de niet-geïsoleerde muur. Bovendien heeft Neopixels met 0.034 W/mK de laagste lambda-waarde van België voor EPS parels wat zoveel betekent als de hoogste isolatiewaarde. Dit levert u een aanzienlijke besparing op.

Het isoleren van de spouwmuren gebeurt voor een woning steeds op één dag. Noten isoleerde reeds meer dan 10.000 woningen in de afgelopen 40 jaar. De Neopixels spouwmuurisolatie voldoet aan Vlaamse eisen, heeft de nodige certificaten om een veilige en duurzame isolatie te waarborgen, en is erkend om recht te geven op subsidie.

Hoe kunnen we u van dienst zijn?

Wij staan voor u klaar.