Oorzaken van doorslaand vocht
en wat kan ik er tegen doen?

Vakkundige vochtbestrijding in Antwerpen

Doorslaand vocht wordt ook wel verticale vochtdoorslag genoemd. Het is een vochtprobleem dat ontstaat door de invloed van het weer in combinatie met de erosie en aantasting van het metselwerk. De oorzaken van doorslaand vocht en wat u hiertegen kunt doen, leest u hieronder.

Onder invloed van harde wind, wordt regenwater regelmatig tot diep in de poriën van het metselwerk geduwd. Het vocht wordt door de buitenmuur aangezogen en opgenomen. Hierdoor kan de muur, de spouwmuurisolatie en het metselwerk verzadigd worden en in het ergste geval kan het vocht langzamerhand doordringen (doorslaan) naar binnen.

Door deze grote hoeveelheid vocht, die de muur niet meer kan verwerken, kunnen binnenmuren aangetast worden. Vochtdoorslag is zichtbaar door lelijke vocht- en schimmelplekken als gevolg van een té hoge luchtvochtigheidsgraad. Dit kan niet alleen zorgen voor een zeer ongezond leefklimaat maar zelfs een uitstekende voedingsbodem zijn voor ongedierte.

Vochtproblemen door condensatie

Hoe is vochtdoorslag te herkennen?

Doorslaand vocht is eenvoudig te herkennen, zowel aan de binnen- als de buitenzijde van de woning. Vanzelfsprekend duiden vochtplekken aan een binnenmuur op een vochtprobleem alleen kan dat meerdere oorzaken hebben. Op het moment dat u aan de buitenkant op de gevel ter hoogte van dezelfde plek ook een vochtplek ziet, is doorslaand vocht bijna zeker de oorzaak hiervan.

Vochtproblemen door doorslaand vocht

Oorzaken doorslaand vocht

Er zijn diverse oorzaken aan te wijzen die doorslaand vocht kunnen veroorzaken. Doorslaand vocht komt vooral voor bij oudere huizen waarvan de baksteen muur poreus of het metselwerk verouderd is. Daarnaast kunnen een beschadigde gevel, een slechte afwerking van de bouwconstructie en zelfs een lekkende dakgoot problemen met doorslaand vocht veroorzaken.

Vochtproblemen door opstijgend vocht

Doorslaand vocht laten bestrijden in Antwerpen

Firma Noten kan u uitstekend helpen met het bestrijden van doorslaand vocht in Antwerpen. Wij zijn gespecialiseerd in het oplossen van vochtproblemen. Onze ervaren vakmensen analyseren het probleem en zullen op basis van een jarenlange ervaring en deskundigheid een uitstekende oplossing aan u voorstellen. Deze analyse is van groot belang omdat er meerdere oorzaken aanwijsbaar kunnen zijn voor het probleem.

Deze oplossing kan zijn dat we de muren behandelen met murodry hydrofuge. Dit is een product op basis van oligomere siloxanen dat tot diep in de poriën van de stenen en voegen zal doordringen. Dit biedt een dusdanig duurzame weerstand tegen het indringen van vocht dat wij met een tienjarige garantie kunnen hard maken dat er géén vochtdoorslag zal optreden na onze behandeling. Wij gebruiken deze toepassing al erg lang en zijn overtuigd dat dit de beste oplossing is tegen problemen die veroorzaakt worden door doorslaand vocht.

Vakkundige vochtbestrijding in Antwerpen

Contact met firma Noten

Heeft u interesse in onze diensten? Neem dan gerust contact met ons op. Wij zorgen voor de juiste oplossing van uw vochtprobleem. Wij staan voor kwaliteit en service en bieden een goed en eerlijk advies voor een oplossing voor lange termijn. Uw comfort is bij ons in ervaren handen.

Wij nemen opdrachten aan in Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant en wijde omgeving. Neem gerust contact met ons op via het formulier op de website. Daarnaast zijn wij telefonisch bereikbaar om uw vragen te beantwoorden en voor vrijblijvend advies.

Wilt u doorslaand vocht in uw woning laten behandelen?

Wij adviseren u graag bij een GRATIS inspectie.

  Bezig met versturen...